top of page

Hong Kong vs. Singapur: yetenek yarışması.

Hannah Ma, Küresel İş Geliştirmeden Sorumlu Grup Başkanı


Hong Kong ve Singapur, bu iki bölge, sofistike finansal mekanizmaları, sıkı yasal sistemleri, uygun vergi oranları ve yüksek kaliteli eğitimleri nedeniyle her zaman dünyanın dört bir yanından girişimcileri, yatırımcıları, yöneticileri ve seçkin bireyleri yatırım yapmaya ve iş kurmaya çekmiştir. Hong Kong ve Singapur hükümetleri de yetenekleri çekmek için daha çekici ve kesin göçmenlik politikaları formüle etme taahhüdünde bulundular .

Her iki yerde de yaşadım, bu nedenle bir göçmenlik uzmanı olarak, okuyucuların karşılaştırma yapmasına ve göçmenler için hangisinin daha uygun olduğunu görmesine yardımcı olmak için iki yer arasındaki göçmenlik politikalarındaki benzerlikleri ve farklılıkları karşılaştıracağım.



Birinci yetenek kategorisi : Yüksek net değere sahip Yatırımcılar


Hong Kong ve Singapur, birçok büyük finans kuruluşunun Asya merkezlerini kurduğu yerlerdir; bankalar, MİA bölgesini kaplar ve nispeten gelişmiş bir finansal düzenleme sistemi vardır. Kişisel gelir vergisi oranı da nispeten düşüktür. Son yıllarda, iki yer "Asya'nın finans merkezi" unvanını kazanmak için gizlice rekabet ediyor. Doğal olarak, varlıklı bireyleri yerel yatırım yapmaya çekmek, göçmenlik politikalarında en önemli önceliktir.

Singapur'un iki yatırım göçmenlik planı vardır: Küresel Yatırımcı Programı (GIP) ve Aile Ofisi Programı.


GIP, Singapur'da doğrudan daimi ikamet izni veren tek programdır. Ancak son yıllarda eşiğin yüksek olması nedeniyle onay sayısı yüksek olmamıştır. Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu'na göre 2022'de yaklaşık 200 onaylı başvuru vardı. Ancak 15 Mart 2023'te Singapur Ekonomik Kalkınma Kurulu göçmenlik politikasındaki son değişiklikleri duyurdu. Girişimci kategorisi için, başvuru sahibinin şirketinin cirosu en az 200 milyon SGD olmalı ve vizeyi yenilerken 30 çalışanı (bunların yarısı Singapurlu olmalıdır) istihdam etmelidir. Ek olarak, başvuru sahibinin zamanın yarısında Singapur'da ikamet etmesi gerekir. Yatırımcı kategorisi için eşik 2,5 milyon SGD'den 25 milyon SGD'ye yükseldi. Eşikte on kat artışla,

Yukarıdakilerle karşılaştırıldığında, Singapur'daki Aile Ofisi Programı daha arkadaş canlısıdır. Eşik de başlangıçtaki 5 milyon SGD'den 20 milyon SGD'ye yükselmiş olsa da, yatırım yaklaşımı daha esnektir ve hisse senedi ve fon yönetimi gibi çok çeşitli yatırım seçenekleri mümkündür. Bununla birlikte, göçmenlik açısından, başvuru sahiplerinin PR başvurusunda bulunmadan önce bir İstihdam Pasosu almaları gerekir. Globevisa her yıl 100'den fazla aile ofisi başvurusunu ele alır.

Hong Kong hükümeti, 2023'ün başında yatırım göçü politikasını yeniden başlattığını duyurdu. Bu program daha önce 2015'te askıya alınmıştı. Görünüşe göre Hong Kong hükümeti de yatırım fonlarını çekmek için çok çalışıyor. Şu anda, yatırım tutarı, yatırım yaklaşımı veya daimi ikamet süresi hakkında ayrıntılı bir bilgi açıklanmadı. Ancak, iki yer arasındaki rekabetin geçmişine bağlı olarak, Hong Kong hükümeti Singapur'un politikasına atıfta bulunabilir ve daha rekabetçi başvuru kriterleri yayınlayabilir

. Hong Kong Vs. Singapur: Bilinmiyor.


Ä°kinci yetenek kategorisi: GiriÅŸimciler.


Singapur ve Hong Kong'un ve muhtemelen tüm dünyanın girişimci adaylarını memnuniyetle karşıladığı bir sır değil. Ne de olsa istihdam getiren ve vergi veren bir grup bunlar . Singapur ve Hong Kong'daki girişimci göçmenlik programları çok benzerdir:


Başvuru koşulları:


1. başvuranın kendi ülkesinde uzun yıllara dayanan yönetim deneyimi ile başarılı bir işi olduğunu kanıtlayın.

2. Varışta yapılacak işlemler: bir şirket kaydedin, bir banka hesabı açın, çalışanları işe alın ve Singapur veya Hong Kong'da bir ofis kiralayın.

3. Bir çalışma vizesi alın: iki yıllık, yenilenebilir bir çalışma vizesi.

4.Kalıcı oturma izni alın: Singapur'un belirli bir standardı yoktur, ancak genellikle iki veya daha fazla yıl sürer; Hong Kong'un yedi yıl sonra olduğu açık.

5. Pasaport başvurusunda bulunun: Singapur'da, kişi yalnızca daimi ikamet izni aldıktan iki yıl sonra pasaport başvurusunda bulunabilir ve onay standartları genel koşullara bağlıdır. Hong Kong'da, kalıcı oturma izni aldıktan sadece iki hafta sonra pasaport başvurusu yapılabilir ve onay çoğunlukla garanti edilir.


Globevisa, Singapur veya Hong Kong'a göç eden girişimciler için varışta gerekli tüm işlemler, tüm aile için vize başvuruları ve yenileme, daimi ikamet ve vatandaşlık alma hizmetleri dahil olmak üzere uçtan uca hizmetler sunar.


Üçüncü yetenek kategorisi : Profesyoneller


Hong Kong veya Singapur'daki yerel şirketlerde hâlihazırda çalışan profesyoneller için, her iki yerde de karşılık gelen çalışma vizesi başvuru politikaları vardır. Her ikisi de yerel şirketin en az bir yıldır faaliyette olmasını, fiziksel bir ofis alanına sahip olmasını ve tercihen yerel çalışanları ve geliri olmasını gerektirir.

Aradaki fark, Hong Kong'un aynı zamanda yerel bir şirketten iş teklifi almayan bireylere, Kaliteli Göçmen Kabul Programı olarak bilinen bir puanlama mekanizması ve onun üst düzey versiyonu olan Top Talent aracılığıyla mükemmel geçmişlerine dayalı olarak oturma izni alma fırsatlarına sahip olmasıdır. Geçiş Şeması. Mezunlar _Dünyanın en iyi 100 üniversitesi, yüksek maaş alan profesyoneller ve yüksek talep gören sektörlerdeki profesyonellerin tümü, Hong Kong hükümeti tarafından tercih edilen yüksek kaliteli başvuru sahipleridir.

Halihazırda, Globalvisa'nın Hong Kong/Singapur ofislerinin bazı üst düzey yöneticileri de profesyonel yoldan çalışma vizesi almıştır.

Hong Kong - Singapur: Hong Kong bir raunt kazanır.


Dördüncü yetenek kategorisi: Genç öğrenciler


Hem Hong Kong hem de Singapur, dünyanın ilk 100'ü arasında yer alan en iyi üniversitelere sahiptir ve gençleri çekmek, geleceği inşa etmek anlamına gelir. En iyi kapsamlı üniversiteler, çeşitli mesleki seçenekler, iyi istihdam fırsatları ve rekabetçi maaşlar da öğrencileri bu yerlere çekmektedir. Bu öğrencileri çekmek için her iki yerdeki üniversitelerin birçok burs/finansman programı vardır. Orta yaşlı insanlar bile yüksek lisans ve doktora derslerini

seçebilirler . Hong Kong - Singapur: Beraberlik.


Her iki yerin hükümetleri için, yetenekleri çekmek konuşulmayan bir rekabetken, başvuranlar için göçmenlik yeri seçiminin gelecekteki kariyer gelişimi, çocukların eğitimi ve finansal planlama üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle, profesyonel bir göçmenlik bürosu tarafından değerlendirildikten sonra seçimi dikkatlice değerlendirmek gerekir. 8 yılı aşkın bir geçmişe ve 20'den fazla kişiden oluşan bir ekibe sahip olan Globevisa Hong Kong ve Singapur , tüm göçmenlik kanalları için eksiksiz danışmanlık, refakat ve resepsiyon hizmetleri sunmaktadır .

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page