top of page

Şanghay, Çin'den Malta, Avrupa'ya Göç Eden İlk Yıl

Herkese merhaba, ben Şangay, Çin'den Peter. Annem, eşim, kızım ve ben dört kişilik bir aile olarak bir yılı aşkın süredir Malta'da yaşıyoruz.


Bugün ailemin Şanghay, Çin'den Malta, Avrupa'ya göç etme öyküsünü anlatmak için bu fırsata sahip olduğum için çok onur duyuyorum. Birçok insan, göçmenlerin çok zengin veya yetenekli olması gerektiğine inanabilir. Öyle değil. Ailemiz, herhangi bir özel beceriye veya büyük bir servete sahip olmayan sıradan insanlardır. Ve yurt dışına gittiğimizde artık Malta'da normal bir hayat yaşıyoruz.


Neden göç?


Şangay'da yabancı bir şirkette ağırlıklı olarak Avrupa'da da tanınan turizm işletmeciliğinde çalıştım. Ve birçok Avrupa ülkesini ziyaret ettim ve doğal ve insani çevreyle ilgilendim. Ayrıca yurt içi rekabet ortamı ve sosyal ortam son yıllarda daha da gerginleşmiştir. Eşim ve ben Avrupa'daki rahat yaşam atmosferini ve eğitimi dört gözle bekliyoruz. Annem de yaşlanıyor, bu yüzden ona daha güvenli tıbbi bakım ve yeni bir bakım ortamı sağlamayı düşünüyorum.


Neden Malta?


Birçok kişi Malta ülkesine aşina olmayabilir ama benim için Malta, muhtemelen coğrafi konumundan dolayı Avrupa'da daha kapsayıcı bir ülke. Güney Avrupa'daki çoğu insan daha misafirperver. Ve Malta'da İngilizce konuşan tüm insanlar için, dil olarak yerel halkla benim aramda hiçbir boşluk yok. Ayrıca Malta'da çok fazla yabancı var, bu yüzden Maltalılar “yabancıları” görünce şaşırmıyorlar ve ben de kendimi dışlanmış hissetmiyorum. O zamanlar farklı ülkeler ve göçmenlik yöntemleri vardı ve biz de ailenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kararımızı verdik ve daha profesyonel bilgi ve çözümler almak için bazı acentelere danıştık. Bunlardan Globevisa resmi ve büyük ölçekli ve beni karşılayan danışman çok detaylı ve profesyonel. Ailem yurt dışına yerleştiği için danışmanlık konusunda dikkatli olurdum.


Salgın döneminde başarıyla onaylandı


Son onay yazımı 2021'in başlarında, Çin'deki salgın kontrol döneminde aldım ve Mayıs ayında ailem Malta'da yeni bir hayata başlamak için hazırdı. 26 Mayıs'ta Şanghay, Pudong'dan hareket eden Lufthansa, Frankfurt'a transfer oluyor ve nihayet geliyor. Salgın döneminde ülkeyi terk etmek uygun olmasa da düzenli göçmenlik statümüz, Malta ulusal kimlik belgemiz, kiralık kontratımız ve Globevisa'dan bir dizi başka belgemiz vardı, her şey ailemiz için planladığı gibi gitti ve oldukça iyi gitti. sorunsuz.


Malta'ya İlk Varış


İş için Avrupa'ya seyahat etmeme rağmen, bu benim Malta'ya ilk gelişim. Malta'nın üzerimdeki ilk izlenimi nezaket, tanıdık bir Avrupa yaşam hızı, telaşsız ve metodik. Malta ayrıca salgın önleme politikasında daha iyi durumda. Daha önce herkes hükümetin maske takma çağrısına yanıt veriyordu. Hükümet maskesiz kişilere 300 avro para cezası verdi. Bu nedenle Malta, veri açısından her zaman Avrupa'nın en iyisi olmuştur. Bazı insanlar Malta'nın küçük bir ülke olduğunu düşünebilir. Malta'ya yeni gelen göçmenlerin gezmek için değil, farklı bir yerde bir hayat yaşamak için olduğunu düşünüyorum. Dikkate alınması gereken ilk şey, yerin güvenli olup olmadığı ve ailemin yerleşip yerleşemeyeceğidir. Evde nasıl yaşarım, Malta'da nasıl yaşarım? Aslında Malta büyük bir ülke değil ama büyük olmadığı için ülke çok güvenli, çünkü bugün kötü bir şey yaparsan yarın manşetlerde olabilirsin. Öte yandan, Malta doğal ve tarihi yerler açısından zengindir ve kalıcı ikamet kartınızı aldıktan sonra İtalya, Almanya, Fransa vb. Avrupa'nın diğer bölgelerine gitmek kolaydır. Çin'deki gibi seçenekler, hayat özellikle sıkıcı ve zahmetli değil.


Kiralama


Yere inmeden önce Globevisa, evi önceden kiralamak için bir temsilci bulmama yardımcı olan özel bir yer ekibine sahipti. Ajan ayrıca ben ayrılmadan önce evi temizledi ve ev sahibi anahtarları eşleştirdi. Yere vardığımda, doğrudan hareket edebilirdim. Çok uygundu. Sadece resepsiyonist ve bir avukatla randevu saatine gitmem gerekiyordu ve kısa sürede kartı aldım. Birkaç ay sonra annem Şangay'dan Malta'ya tek başına geldi ve GlobeVisa resepsiyonu buna göre ayarladı, her şey yolunda gitti ve aile Malta'da yeniden bir araya geldi. Geriye dönüp baktığımda, Malta'ya göç etmeye karar verdiğim andan itibaren, ailem beklenmedik bir şekilde sürecin ortasında küresel bir salgın yaşadı, bu nedenle sürecin gidişatının etkilenip etkilenmeyeceği konusunda çeşitli endişeler yaşamam kaçınılmazdı. . Globevisa ekibi çok düşünceli ve titizdi ve bana çok yardımcı olan pek çok faydalı bilgi sağladı. Profesyonel bir kuruluş seçmenin önemi de burada bence.


Çocuklar için okullara başvuru


Malta'ya yerleştikten sonra çocuğumuzun okula gitmesini ayarlamaya başladık. Her zaman olduğu gibi yerele gideceğimizi tartıştık ve önceden karar verdik, bu yüzden bir devlet okulu için başvurduk. Başvurusu çok kolay: Eğitim Departmanına e-posta gönderdik ve bizi en yakın okula atadılar. Malta'daki tüm okullar, Eğitim Departmanı altındaki on çalışma bölgesi tarafından yönetilmektedir. Başka bir deyişle, on çalışma bölgesi tarafından yönetilen tüm okullar, öğretim kaynaklarının tahsisi, yurt inşaatı, müfredat vb. açısından tutarlıdır. Nerede yaşarsanız yaşayın, yakınınızdaki okula kayıt olacaksınız. Eğitim kalitesinin bölgeden bölgeye değiştiği Çin'deki gibi değil. Malta'da eğitim kalitesi çok iyidir ve öğretim ve eğitim kaynaklarının dağılımı nispeten eşittir. Öğrenim ücretleri açısından, bizim gibi göçmenler yılda yalnızca 400 ila 500 Euro arasında bir kayıt ücreti talep ettiler. Bu yıl resmi olarak bu ücretin resmi olarak iptal edileceği açıklandı. Tabii ki özel okula gitmek istiyorsanız Malta'da eğitim kalitesi de çok yüksek ve eğitim sistemi İngiltere'deki ile aynı bu yüzden çocuklarınızın İngiltere'de gelişmesini istiyorsanız da değerlendirebilirsiniz. gelecekte AB. Öğrenim ücretleri de Avrupa ülkelerinde nispeten ucuzdur. bu nedenle, gelecekte çocuklarınızın AB'de gelişmesini istiyorsanız bunu da düşünebilirsiniz. Öğrenim ücretleri de Avrupa ülkelerinde nispeten ucuzdur. bu nedenle, gelecekte çocuklarınızın AB'de gelişmesini istiyorsanız bunu da düşünebilirsiniz. Öğrenim ücretleri de Avrupa ülkelerinde nispeten ucuzdur.


Kızım okuldaki tek Çinli oldu


Mayıs ayında başvuru, Eğitim Bürosu Haziran ayında kızıma ön eğitim İngilizce sınavı yaptırdı. Ve İngilizce öğrenme sınıfına ihtiyaç duymadan geçti ve doğruca yakındaki ulusal devlet okuluna gitti. Evden sadece 3 dakikalık yürüme mesafesindedir. Okul öğrencilerinin tamamı Malta yerlileridir. Ve kabaca onun tüm okuldaki tek Çinli olduğunu gördüm. Öğretmenler de yerlidir, bu nedenle Öğretmeni ve öğrencileriyle her gün İngilizce iletişim kurar. Devlet okulları her gün Malta'yı öğretecek ve bence çocukların uzun vadeli gelişimi ve yerelleşmesi için gerekli olan başka dillere sahip olmaları iyi. Şu anda, Öğretmeni ve öğrencileriyle iletişim kurmakta hiçbir sorunu olmadığını ve çok çalışarak Maltaca öğrenmede ilerleme kaydettiğini öğrendim. Güne 8:30 civarında başlar ve 14:00'te biter. Saat 10 gibi içme sularını getiriyorlar, atıştırmalıklarını ve meyvelerini yiyorlar. Malta'da hem öğrenciler hem de öğretmenler öğle yemeklerini getirirler. Kızım artık sabah 10 civarında atıştırmalık olarak meyve alıyor ve öğle yemeği her zaman tost ve ekmek + jambon ve diğer soğuk etler + marul + peynir, taşıması kolay ve besleyici olarak dengeli. Çocuğum her ay devletten ücretsiz bir süt kuponu alabilir ve bunu doğrudan süpermarkette bozdurabilir. Her sınıfın bir branş öğretmeni vardır, yani her derse bir sınıf öğretmeni, sadece sınıf disiplinini sağlayan ve derse devam etmeyen 2 güvenlik öğretmeni ve sınıfta toplam 12 öğrenci katılmaktadır. Öğretmen, öğrencilerin kabul edip edemeyeceğine ve anlayıp anlayamadığına odaklanarak sınıfa ders anlatır. Sınıf teksirografisi ve diğer testler, yanlışlık varsa, asla sadece çeşitli teşvikleri azarlamadı. Çin ile karşılaştırıldığında, derslerin hızı çok hızlı değil. Her gün sınıf arkadaşlarımızla oynamak için zamanımız oluyor. Ödevimi evde bir saatten daha kısa sürede bitirebilirim. Ayda en az bir kez, en az bir ders dışı etkinlik, belki bir müze veya sanat galerisi, belki bir öğrenci dünyası, belki bir tarla günü, bu yıl Malta hükümeti yeni bir politika, klasik cazibe merkezleri, cazibe merkezleri müzesi, çocuklar artı iki yetişkin, bir kartla on yıl, ücretsiz sınırsız erişim. Bu da kızımın öğrenci statüsü ışığında. Bu arada, çocuklar için yerel müfredat dışı etkinlikler özellikle önemlidir ve karnaval döneminde ayrıca çocuklar ve ebeveynlerin birlikte geleneksel kostümler ve şamandıralar yapmaları için üç gün izin ayrılmıştır. Birlikte oynama sürecinde, kızımla, kızımla sınıf arkadaşlarıyla aramdaki ilişkiyi güçlendirdi. Malta'da eğitim gerçekten mutlu ve hayattan eğitim. Zor işlerde talep ettiği işle karşılaştırıldığında, onun öğrenme sevincini, öğretmen tarafından teşvik edildiğini ve bir çocuk kadar masum olduğunu hissedebiliyorum.



İş aramaya başladım.


Kızımın eğitim sorununu hallettikten sonra iş bana geliyor. Herkesi Malta'ya geldikten sonra çalışmaya ve kendi işini kurmaya teşvik ediyorum, sonuçta hala çok genciz ve Malta ile entegre olmamız gerekiyor. Malta'daki toplam maaş, Avrupa'da nispeten yüksektir ve beyaz yakalıların yaklaşık 2000€ geliri vardır. Sonra, işler açısından birçok fırsat var. Sonuçta, küçük bir nüfus var. Ama her yer kaçınılmaz olarak sadece yerel bir yerde olduğu gibi yerel koruma politikasına sahiptir. İlk nesil göçmenlerin zihinsel hazırlığa sahip olması gerekiyor, ancak çok çalıştığımız sürece hala birçok fırsat var. Bunun için Şangay'da tanınmış bir Batılı şirkette seyahat yönetimi yaptım ve günlük işlerimde İngilizce ve Almanya'yı kullandım, böylece yerel yıldızlı otellerde sorunsuz bir şekilde iş buldum. seyahat endüstrisi Malta gibi bir turizm ülkesi için önemlidir ve başlamak nispeten kolaydır. Burada çalışmanın en güzel yanı saygı ve eşitlik. Mülakat oturumu, yerel olandan çok farklıdır. Hızlı yanıt veren, özel ve düz. Göçmen statümüzü biliyorlar ve Jobsplus'ta çalışma izni başvurusunda bulunmamıza yardımcı oldular. Belgeyi teslim etmek için sosyal yardım dairesine ve vergi dairesine gittim ve sosyal güvenlik numaramı ve vergi numaramı aldım. Her şey normal bir şekilde sürece göre yapıldı. İşim çok basit olmasına rağmen misafirler, liderler ve meslektaşlarım arasındaki işbirliği çok iyi ve uyumlu. Dünyanın her yerinden İngiltere, İspanya, Sırbistan ve Brezilya'dan 1600 meslektaş var. Hindistan ve Malta çifte vatandaşlığına sahip Hintli bir meslektaşım var. Gerçekten uluslararası bir ekip. Misafirlerden hiçbir zaman yersiz suçlamalar duymadım, sadece zaman zaman bahşişler, hediyeler ve övgü mektupları aldım. Bir keresinde İtalyan erkek milli sutopu takımını iş yerinde ağırlama fırsatım oldu. Olimpiyat şampiyonlarının hiç tavrı yoktu ve hatta benimle fotoğraf çekmek için birkaç asansörü bile kaçırdılar. Liderler de her türlü saygısız talepten bahsetmez hatta azarlamak için beni işaret etmez, her şey karşılıklı saygı çerçevesinde müzakere edilir. Meslektaşlar birbirlerine yardım eder ve birbirlerine asla gülmezler. Çok yakın olduğum yerel bir Maltalı meslektaşım bana her zaman özelde çok yardımcı oldu. İşten sonra otelin spor salonunu ve diğer olanaklarını da kullanabiliyorum, bu yüzden bazen izin günlerimde sabahları spor yapmak için otele gidiyorum, sonra sahilde yürüyüşe çıkıyorum, yemek için Valletta'da bir bistro buluyorum. ve kızımı okuldan almak. Bazen iş arkadaşlarımla da bir araya geliyorum, bir şişe şarap ve bazı yöresel yemekler, ne yersem yiyeyim, burada dağınık bir online oyun yok, insanlar yüz yüze iletişime daha çok önem veriyor. Burada satrancı da yeniden elime aldım.


Hayat, diyet


Günlük yaşam açısından, annem de dahil olmak üzere ailem, çoğunlukla et ve deniz ürünleri olmak üzere yerel yemeklerin ağırlıklı olduğu Malta'ya çok iyi uyum sağladı. Tabii ki yerel Asya süpermarketleri de var, bu yüzden damak tadını ayarlamak için Çin mutfağı da yapabilirsiniz. Haidilao güveç malzemeleri, Küçük Koyun, Lao Gan Ma vb. Gibi daha yaygın malzemeler Asya süpermarketlerinden satın alınabilir. Greens, Pavi gibi yerel süpermarketlere ve diğer büyük yerel süpermarketlere nispeten daha fazla giderim çünkü pek çok yaygın ve gerekli günlük ihtiyacı satın alabilirim. Ailemiz sadece yerli süt Benna, yağsız süt 0,92 Euro/litre, normal süt 0,94 Euro/litre ve yüksek yağlı süt 0,96 Euro/litre alıyor. Her zaman aldığımız süpermarket markası Ricotta peyniri kutu başına 0,89€'dur. Biftek için bir seferde yaklaşık 3 dilim alıyorum ve biftek yapmak için kullanılan kaburga eti yaklaşık 8-12 Euro. Yerel Malta veya AB ülkelerinden ithal şarap, 2-3 Euro. Şunu söylemeliyim ki ben ve yöre halkı ürün seçiminde ilk gören fiyat yani en ucuz ama aynı zamanda AB standartlarında kaliteye sahip olanı seçiyor. Yani temelde bir marka en ucuz veya indirimli olan bu ürün hızla tükenecek ve fiyatı daha pahalıya bırakılacaktır.




Malta'da bir doktora ilk ziyaret


Göç etmenin en önemli nedeni, kendiniz de dahil olmak üzere ailenize daha iyi bir tıbbi ortam ve gelecek nesiller için daha iyi bir büyüme ortamı sağlamaktır. İnsanlar tahıl yedikçe sürekli hastalanırlar. Ve çevrenizi değiştirdiğinizde, vücut fonksiyonlarınızın ve çalışma alışkanlıklarınızın da ayarlanması gerekir ve uyum sürecinde tıbbi yardım almanız gerekebilir. Ben ve annem, geçen yıl hasta olduğumda çok uzak olmayan ve kolayca erişilebilen çok iyi bir özel hastane olan Saint James Hospital Sliema'yı deneyimledik. Ön büro, önce bir doktora görünme sürecini bildirdi, maliyetin aceleye getirilmesi gerekmiyor, çünkü bu farklı bir bölüm, ancak konsültasyon pratisyen hekim ve mahremiyete çok dikkat ediyor, tüm süreç engelsiz İngilizce iletişim, ve ardından ilgili tüm tedavi ve muayeneler çok detaylıdır. Doktora gitmenin maliyeti 20 avro, 6 avro göz damlası. Tüm süreç 2 saatin altına indi. Çin'in iki dakikada doktora gitmek için iki saat kuyruğa girmesiyle karşılaştırılacak bir deneyim değil. En önemlisi, kayıt ücretleri de dahil olmak üzere tıbbi harcamalar, göçmenlik yapıldığında satın alınan sigorta aracılığıyla tamamen geri ödenebilir. Geri ödeme de çok kolaydır: çevrimiçi başvuruda bulunun ve formu doldurun. Ücret çekle doğrudan evime gönderildi. Hesabı aldığım gün kızımı büyük bir akşam yemeğine çıkardım. İkinci kez çalışma izni için başvurduğumda sağlık kontrolü içindi ve yine bu hastaneyi tercih ettim. Göğüs röntgeni raporunu beklerken hastanenin kafesine kahve almaya gittim ve televizyon izledim, ve gazeteler sonuçları beklerken. Bütün hastanede kısırlaştırma kokusu yoktu, tek kokuyu ekmek ve kahve almıştım. Hastanede söylemezseniz, dışarıda bir kafede veya restoranda olmakla aynı hissettirir. Pek çok arkadaşımız devlete gidip gitmemekle uğraşmak zorunda değil, hizmet açısından özel devletten daha iyidir, çünkü sigortamız geri ödeme yapabilir, bu yüzden hattaki özel bir hastaneye bakın. Her zaman Malta'da bir doktora görünmenin bir zevk olduğunu söylerim. Annemin tecrübesi de paylaşmaya değer. Her şeyden önce annemin Malta kimliği yoktu, aile ziyareti vizesiyle bizimle yaşıyordu ama annem yerel aşılarını da Malta'da ücretsiz, kimlik gerektirmeden, sadece kayıtlı bir pasaportla yaptırdı. Hepimizin bildiği gibi Çin'de diş bakımı çok pahalı. annem her zaman periodontitis geçirdi ve Çin'deki doktoru tarafından verilen plan, diş başına 20.000 RMB'ye mal olan dişlerini temizletmek ve takma dişler takmaktı. Malta'ya geldiğimde onu Saint James diş kliniğine götürdüm ve randevu ve konsültasyon ücretsizdi. Randevu ve konsültasyon ücretsizdi. Film için 45 Euro, temizlik için 50 Euro. Tedavi bitmişti ve doktor birkaç kez diş değişimine veya takma dişlere gerek olmadığını vurguladı. Ayrıca tedavi süresince bizimle sürekli sohbet edip şakalaştı ve hiç bir gerginlik olmadı. Bu iki hikayeyi tıbbi durumların iyi ya da kötü olduğunu söylemek için değil, Malta'da nüfusun az olması nedeniyle doktorların her hastayla ilgilenmek ve daha objektif bir teşhis koymak için daha fazla enerjiye sahip olduğunu söylemek için paylaşıyorum.





Hayat, giyim alışverişi ve seyahat


Kıyafet ve pantalon için, her sabah Valletta'daki bitpazarından ya da giyim ve pantolon satan küçük dükkanlardan 15 Euro'ya çok kaliteli günlük pantolon/eşofman/pantolon alabilirsiniz. Ayakkabılar aslında Decathlon'da veya ayakkabı konusunda uzmanlaşmış küçük mağazalarda kaliteli, ancak fiyatı 10 Euro'dan başlıyor. Daha çevre dostu olan Valletta'da yaşadığım için seyahat toplu taşıma araçlarıyla sağlanıyor. Geçen yıl Malta'ya gelmeden birkaç iş günü önce internet üzerinden yerel ulaşım kartı başvurusunda bulunduk. Ve geldikten birkaç hafta sonra ulaşım kartını aldım. Biz yetişkinler için her otobüs yolculuğu 0,75 Euro'dur, 2 saat içinde ücretsiz transferler ve ayda en fazla 26 Euro'dur. Çocuklar için çocuk taşıma kartı otobüs yolculuğu başına 0,25 €'dur. Bu yıl Malta' Refah seviyesi yeniden yükseltildi ve ülke genelinde toplu taşıma ücretsiz olacak, bu da bizim için bir başka tasarruf anlamına geliyor. Geçen yıl Malta hükümeti de birkaç kupon verdi ve çalışan insanlar olarak karım ve ben her seferinde 100 € karşılığında bu yardımı aldık. Kuponları aldıktan sonra, tüm aileyi at arabasıyla bir restorana götürdüm. Çocukları da müzeye götürdüm. Ailenin burada aylık giderleri artı internet, telefon ve kamu hizmetleri yaklaşık 800 ila 1000 Euro arasında, ki bu Şangay'a kıyasla oldukça ucuz. Çocuklar özel okula giderse, o zaman eğitim, ders dışı dersler ve yılda iki yurtdışı gezisi dahil olmak üzere ayda 1500 Euro fazlasıyla yeterli. ve çalışan insanlar olarak, karım ve ben bu yardımı her seferinde 100 € karşılığında aldık. Kuponları aldıktan sonra, tüm aileyi at arabasıyla bir restorana götürdüm. Çocukları da müzeye götürdüm. Ailenin burada aylık giderleri artı internet, telefon ve kamu hizmetleri yaklaşık 800 ila 1000 Euro arasında, ki bu Şangay'a kıyasla oldukça ucuz. Çocuklar özel okula giderse, o zaman eğitim, ders dışı dersler ve yılda iki yurtdışı gezisi dahil olmak üzere ayda 1500 Euro fazlasıyla yeterli. ve çalışan insanlar olarak, karım ve ben bu yardımı her seferinde 100 € karşılığında aldık. Kuponları aldıktan sonra, tüm aileyi at arabasıyla bir restorana götürdüm. Çocukları da müzeye götürdüm. Ailenin burada aylık giderleri artı internet, telefon ve kamu hizmetleri yaklaşık 800 ila 1000 Euro arasında, ki bu Şangay'a kıyasla oldukça ucuz. Çocuklar özel okula giderse, o zaman eğitim, ders dışı dersler ve yılda iki yurtdışı gezisi dahil olmak üzere ayda 1500 Euro fazlasıyla yeterli. Şangay'a kıyasla oldukça ucuz olan. Çocuklar özel okula giderse, o zaman eğitim, ders dışı dersler ve yılda iki yurtdışı gezisi dahil olmak üzere ayda 1500 Euro fazlasıyla yeterli. Şangay'a kıyasla oldukça ucuz olan. Çocuklar özel okula giderse, o zaman eğitim, ders dışı dersler ve yılda iki yurtdışı gezisi dahil olmak üzere ayda 1500 Euro fazlasıyla yeterli.


Pasaporttan Maltalı değilim ama kalben kesinlikle Maltalıyım

Gerçekçi olarak konuşursak, bir yerde istikrarlı olmak, çocuklarımız için bir iş ve bir okula sahip olmaktır. Basitçe söylemek gerekirse, başka bir yerde yaşamak demektir. Evde ne oldu, Malta'da aynı rutini yaptık. Öncelikle buraya gezginlerin zihniyetiyle gelmedik, bu yüzden ne yazık ki Gozo, Comino, Three Sisters, Mudina ve benzeri yerleri ziyaret etmek için zaman ayırmış olmamıza rağmen çeşitli Malta manzaralarının fotoğraflarına sahip değiliz. bir ailede. Biz aynı zamanda hiçbir geçmişi olmayan ortalama yeni göçmenleriz, güvenebileceğimiz tek şey, ailemizin burada istikrar kazanmasına ve hayatı daha iyi hale getirmesine izin vermek için her türlü deneyimi, bağlantıları ve diğer sosyal kaynakları yavaş yavaş biriktirmek için çok çalışmak ve biraz da şans. adım adım. Şahsen Malta'yı çok seviyorum ve doğru seçimi yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Politika ve refah bana bir güvenlik ve aidiyet duygusu veriyor. Geçen gün bir gazete gerçek düşüncemi aktarıyor: pasaporttan Maltalı değilim ama yürekten kesinlikle Maltalıyım. Başlamadan önce program seçeneklerini, yardımı ve güveni analiz ettiğiniz için Globevisa'ya tekrar teşekkürler; Göç sırasında, yerel ve denizaşırı ekip, Malta'nın kimliğini almamız ve yeni bir ülke olan Malta'da yaşama ve gelişme hayalini gerçekleştirmemiz için çok yardım ve yardım sağladı. Paylaşımlarımın Malta göçmenliği ile ilgilenen kişilere yardımcı olması ve herkesin göçmenlik yolculuğunda güvenli bir uçuş yapabilmesi dileğiyle. İstatistikler, Ağustos 2015'ten bu yana Malta'nın yatırım göçmenlerinin daimi ikamet elde etmeleri için kanalı açtığını, toplam 3581 başvuru alındığını ve bunların %87'sini Çinli başvuru sahiplerinin oluşturduğunu gösteriyor. ve küresel pay çok ileride. Malta daimi ikamet yatırım göçü, düşük yatırım eşiği, yüksek başarı oranı ve düşük denetim gereklilikleri ile bilinir ve yatırımcı ister yurtdışında yaşamayı düşünüyor isterse kimlik yedeklemesi çok ideal olanlardan biri olsun, dört neslin göç edebileceği Avrupa'daki tek ülkedir. seçimler. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, Avrupa ülkelerinde altın vizelerin sıkılaştırılması hatta tamamen kapatılması, eğer Malta daimi ikamet programı açılmaya devam edecekse burada bir soru işareti koymamız gerekiyor. Diğer Avrupa ülkelerindeki yatırım göçmenlik programlarının gözden geçirilmesi: Eylül 2022, Yunanistan Başbakanı, Yunanistan'ın bazı bölgelerinde mülk satın almak için yatırım tutarının 1 Mayıs 2023'ten itibaren 250.000 €'dan 500.000 €'ya çıkarıldığını duyurdu. Şubat 14, 2023 İrlanda Adalet Bakanı, İrlandalı göçmen yatırımcıların 3 ay içinde tamamen kapatıldığını duyurdu. 16 Şubat 2023'te Portekiz Başbakanı, Portekiz Altın Vizesinin kapatıldığını duyurdu ve belirli ayrıntıların 24 Mart'ta açıklanması bekleniyor.



Avrupa'da çeşitli projeleri düşünen yatırımcıların hızlı bir değerlendirme ve karar vermesi gerekiyor.

11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page